<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Arkkitehti - sävytä, säästä ja lisää sisustuksen laatua

By Terhi Bergius

Uusi sisäverhousten sävynhallintajärjestelmä OneTone on tervetullut palvelu arkkitehdeille ja rakennusurakoitsijoille. Se ratkaisee yksinkertaisella tavalla sisäverhousratkaisujen eri komponenttien sävynhallinnan suunnittelusta toteutukseen. Tämä parantaa rakentamisen laatua eliminoimalla sävyvirheet, ja säästää samalla suunnittelu- ja hankintaresursseja.

OneTone - Puucomp Itäkeskus

Sisäverhousratkaisun värimaailman hallinta tapahtuu helposti ja varmasti. Suunnitelmista poikkeava todellisten sävyerojen sekamelska jää historiaan, kun uusi OneTone-järjestelmä varmistaa sisustuksen eri komponenteille yhdenmukaisen sävytyksen. OneTone-kumppaniverkosto hallitsee ja toteuttaa erilaisten pintojen sävyt puuviiluista laminaatteihin ja maalattuihin tuoteisiin.

Katot, seinät, ovet ja listat sävy sävyyn

OneTone - Puucomp on suomalainen, Profil-Listan johtaman yhteistyöverkoston kehittämä ratkaisu rakennusteollisuuden sisäpintojen sävyjen hallintaan. Sisustussuunnittelija valitse sopivan sävyn ja materiaalit OneTone-kartastosta ja merkitsee suunnitelmat OneTone® logolla. Toinen vaihtoehto on toimittaa haluttu värimalli suoraan OneTone-kumppaneille, jotka toteuttavat kohteeseen tarvittavat sisäpintaratkaisut.

OneTone-järjestelmä

Ratkaisu kattaa kaikki tarvittavat sisäpintatuotteet, esimerkiksi sisäseinä- ja -kattolevyt, listat ja profiilit, ovet ja taiteovet karmeineen. OneTone-kumppaniverkosto toteuttaa ne yhdenmukaisen sävymaailman mukaisesti pinnoitettuina tai maalattuina. Näin esimerkiksi tammiviilu on samansävyistä koko kohteessa. Vastaavasti esimerkiksi brändi-ilmeen mukaiset sävyt voidaan hallita eri kohteissa yksityiskohtia myöten ilman eri kustannuksia.

Helposti lisää laatua - ilman lisäkustannuksia

Sävynvarmistus lisää sisustuksen laatua ja säästää rakentamisen osapuolet turhilta viivästyksiltä ja erimielisyyksiltä. Kustannussäästöä syntyy myös siitä, että arkkitehdin valitseman OneTone-sävyn mukaiset komponentit voidaan tilata suoraan monipuoliselta kumppaniverkostolta, joka huolehtii sävynmukaisten tuotteiden toimittamisesta. Arkkitehdin ja urakoitsijan tarvitsee olla yhteydessä ainoastaan yhteen OneTone-kumppaniin.

Arkkitehdit ovat ottaneet OneTonen vastaan suurella mielenkiinnolla. Toiveena on, että järjestelmä tulee mahdollisimman pian tutuksi myös rakennusurakoitsijoille ja rakennuttajille. Tavoitetta tulee myös uusien hallittuja OneTone-sävyjä toteuttavien kumppanien liittyminen verkostoon.  

OneTone sävynhallintajärjestelmän lanseeraus

OneTone-järjestelmän lanseerausbrunch Helsingissä 1.10.2014

Puucomp toteuttaa OneTone-kohteita

OneTone-järjestelmä lanseerattiin lokakuun alussa 2014. Järjestelmän kehitystyön aikana on kuitenkin toteutettu jo useita kohteita, joissa sisustusratkaisujen sävytys yhdenmukaistettiin.

OneTone -aitoviilu

Ensimmäisiä OneTone-sävymallin mukaisesti toteutettuja sisustuksia löytyy mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta Helsingissä, jossa sisäverhouslevyt toimitti Puucomp ja ovet karmeineen JELD-WEN. OneTone-kohteita ovat myös mm. Scandic-ketjun hotellit Kuopiossa ja Helsingissä (Park) sekä Saunalahden koulu Espoossa. 

 

Aito puuviilu viimeistelee laadun

Samansävyisten puuviilutuotteiden hankkiminen eri sisustustuotteiden toimittajilta lisää sisustuksen laatua, mutta ei kustannuksia. Kun sisustuksen sävyt on valittu OneTone-kartastosta, Puucomp ja muut kumppanit tietävät miten haluttuun lopputulokseen päästään.

Tällä hetkellä OneTone-järjestelmän aitoviiluvalikoimassa on neljä vakiosävyä: koivu, pyökki, pähkinä ja tammi. Sävytys onnistuu myös kaikkien erikoispuulajien ja pinnoitteiden mukaan, eli käytännössä kaikki on mahdollista.

OneTone - NCS-värijärjestelmäAidon viilupinnan lisäksi yhdenmukainen sävytys voidaan toteuttaa korkeapainelaminaatteihin kaikilla mahdollisilla värisävyillä. Maalatut tuotteet toteutetaan yhdenmukaisina NSC - Natural Colour System -värijärjestelmän avulla.

Kysy lisää Puucompin asiantuntijoilta!