<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Arkkitehtipalvelu? Miksi käyttäisin?

By Kari Hallman

Surf-arkkitehtipalvelu on tekninen kumppanisi

Ajatellaan vaikka matkatoimistoa. Matkalle kyllä pääsee, vaikka ei kävisikään matkatoimistossa. Tietoa voi etsiä itse netistä, kysellä tutuilta, selata lehtiä, vertailla hintoja, tutkia karttoja, lukea matkaoppaita ja etsiä lentojen, laivojen ja junien aikatauluja. Lopputuloksena on juuri itselle räätälöity matkakokemus. 

Ihan kiva, jos on mahdollista käyttää matkan suunnitteluun niin paljon aikaa ja energiaa. Mutta koska useimmilla meistä aika on kortilla ja on keskityttävä siihen kuuluisaan "olennaiseen", tulee matkatoimiston palvelua usein käytettyä. Sieltä kuitenkin saa asiantuntemusta ja valmiiksi mietittyjä ratkaisuja ja tarvittaessa myös varsin pitkälle räätälöityjä matkoja.

Sama pätee myös arkkitehtipalveluun. Arkkitehtipalvelu on parhaimmillaan tekninen kumppani ja asiantuntija, joka voi auttaa arkkitehtiä – siis sinua – keskittymään itse arkkitehtoniseen ilmaisuun ja sen nyanssien hiomiseen. 

Arkkitehtipalvelu on nimenomaan PALVELU. Lähtökohtana on aina sinun tarpeesi. Tai pikemminkin sinun ideasi ja se, miten arkkitehtoninen idea voidaan toteuttaa mahdollisimman kokonaisena ja ilmaisuvoimaisena.

Kuunteleminen on kaiken A ja O. Ei tyrkyttäminen. Voihan nimittäin olla, ettei arkkitehtipalvelun edustamista ratkaisuista mikään sovi ideaasi. Silloin on turha ajaa käärmettä pyssyyn – mutta hyvä arkkitehtipalvelu menee vaikka läpi harmaan kiven etsiessään sinun ideaasi sopivaa tuotetta tai teknistä ratkaisua. 

Arkkitehtipalvelun on oltava arkkitehdin pallotteluseinä, johon voi heittää haasteen ja katsoa millaisena se tulee takaisin. Joskus voi olla, että vastapallossa on yllättävää lisäarvoa – näkökulmat kun ovat erilaiset pöydän eri puolilla. 

Yhteistä kuitenkin on intohimo toimivaan ja ilmaisuvoimaiseen arkkitehtuuriin ja arkkitehtoniseen pintaan.