<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Arkkitehti Roman Delugan inspiroi kollegojaan

By Terhi Bergius
Roman Delugan

Liettuan Vilnassa Loft-taidekeskuksessa marraskuun 2013 lopulla järjestetty trendikäs arkkitehtiseminaari kokosi paikalle noin 350 pintarakenteista kiinnostunutta arkkitehtia ja alan opiskelijaa. Tilaisuuden pääesiintyjä oli itävaltalainen arkkitehti Roman Delugan.

Delugan on suunnitellut mm. Stuttgartissa sijaitsevan Porsche-museon sekä monia muita kansainvälisesti kiinnostavia rakennuksia. Hänen mielestään arkkitehtien on tärkeää ymmärtää, miten ympäristö vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen: mikä saa hänet pysähtymään tai liikkumaan tietyllä alueella. Ihmisten psyykkiset ja fyysiset reaktiot ovat tärkeimpiä huomioon otettavia asioita, kun rakennusten arkkitehtonisia konsepteja aletaan suunnitella ja rakentaa.

Palosuojattu puuviilulevy lämmitti arkkitehteja

Myös konkreettinen arkkitehtuuri kiinnosti yleisöä, erityisesti pintaratkaisujen valinnassa. Julkisivut ja sisäverhousratkaisut kattava esittely nosti esiin mm. toiminnallisuuden ja turvallisuuden. Paikalliset arkkitehdit innostuivat Puucompin uutuudesta, A2-paloluokan vaatimukset täyttävistä viilupintaisista sisustuslevyistä. Puucompin puuviilutetut sisäverhouslevyt saivat A2-paloluokan sertifikaatin syyskuussa 2013.