<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tasokkaat terassi- ja parvekepinnat rakennetaan puukomposiitista

By Terhi Bergius

Hyvin suunniteltu ulko-oleskelutila miellyttää käyttäjiensä silmää, toimii käyttötarkoituksensa mukaan ja on sekä kestävä että helppohoitoinen. Siksi erilaisten terassi- ja parvekeratkaisujen materiaalien valintaan kannattaa paneutua huolella. Laadukas puukomposiitti sopii moniin kohteisiin erinomaisesti, koska siinä yhdistyvät sekä visuaaliset että toiminnalliset ominaisuudet ihanteellisella tavalla.

Ulkotiloilta odotetaan monia ominaisuuksia 

 

Pihat ja muut ulko-oleskelutilat lisäävät huomattavasti sekä julkisten että yksityisten rakennusten käytettävyyttä ja viihtyisyyttä. 

Erilaiset terassit sekä liikkumista ja oleskelua helpottavat rakenteet ovat myös osa rakennuksen visuaalista ilmettä, riippumatta siitä sijaitsevatko ne rakennuksen ulkopuolella, sisäpihalla tai ylemmissä kerroksissa, esimerkiksi parvekkeilla ja kattotasossa.

Yhteensopivilla, erilaisilla pinnoilla oleskelutiloihin saadaan elävyyttä ja luontevuutta, joka miellyttää käyttäjiä myös materiaaleja koskettaessa.

twinson_kokkola2

Lakka Kivitalo, Kokkola

 

Tärkeintä on kuitenkin terassiratkaisujen toimivuus, etenkin kohteissa joissa liikkuu tai oleskelee paljon ihmisiä tai jotka palvelevat erityisryhmiä kuten lapsia tai liikuntarajoitteisia.

Tällaisia rakennuksia ovat esimerkiksi päiväkodit ja erilaiset hoiva-asumisen muodot, sillä näissä ulkoalueiden materiaalien on oltava erityisen turvallisia ja kovaakin kulutusta kestäviä. Toki samat hyvät ominaisuudet hyödyttävät kaikenlaisia kohteita ja niiden käyttäjiä.

 

Monien mahdollisuuksien rakenne, materiaali ja värisävyt

 

Sekä ammattirakentamiseen että yksityiskäyttöön suunniteltu Twinson on monikäyttöinen terassijärjestelmä, joka pitkäikäisenä, säänkestävänä ja helppohoitoisena sopii erinomaisesti asuintalojen terasseille, parvekkeille ja ulko-oleskeluun tarkoitetuille alueille. Koska järjestelmä on myös kätevä asentaa ja purkaa, Twinson soveltuu myös erilaisten kausiterassien toteuttamiseen.

 

Twinson palvelukeskusMajakka 

 

Turvallisesta Twinsonista on rakennettu ulkoiluun kannustavia pihaterassi- ja parvekeratkaisuja sekä yksityiskoteihin, liikerakentamiseen että julkisiin rakennuksiin. Kiitosta on saanut mm. vammaisten palvelukeskus Majakan sisäpiharatkaisu Vaasassa, sillä Twinson ei ole märkänäkään liukas. Asuinrakentamisen uusin mielenkiintoinen oleskeluterassikohde on Asunto Oy Lahden Aleksanterin katolla sijaitseva sisäpiha, joka on suunniteltu eri-ikäisten asukkaiden ulkoilukeitaaksi.

 

twinson-lahti-1b

Asunto Oy Lahden Aleksanteri

 

Kahdeksan tasaisen Twinson-värisävyn valikoimasta löytyy sopivia vaihtoehtoja sekä urbaaniin että luonnonläheiseen ulkorakentamiseen. Twinson-lautoja on kahta leveyttä, jotka on toteutettu erilaisilla ontelorakenteilla. Tämä mahdollistaa mm. valaistus- ja lämmityskaapelien kätkemisen rakenteisiin. Twinsonin poikkeuksellisen hyvä kestävyys moniin muihin puukomposiittimateriaaleihin verrattuna johtuu siihen käytetyistä materiaaleista: aidosta mäntykuidusta ja PVC:stä.

 

twinson-brochure