<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Arkkitehti ja urakoitsija - näin hyödyt suomalaisesta palvelusta

By Leena Ellonen

Kansainvälinen kilpailu on arkipäivää rakennusalalla. Miten rakennusprojekti toteutetaan tehokkaasti, kun yleensä ainakin osa toimijoista sekä rakennusmateriaaleista ovat ulkomaisia?

Käytännössä hankkeen onnistuminen riippuu siitä, miten eri osapuolien yhteistyö on organisoitu ja miten se sujuu käytännössä, sijaitsipa kohde missä maassa tahansa. Helppo keino varmistaa tehokas suunnittelu- ja rakennusvaihe on käyttää apuna paikalliset olosuhteet tuntevaa tuotteiden ja palveluiden toimittajaa.

Puucompin sisäverhouslevyillä voit luoda tunnelmallisia ja ilmeikkäitä tiloja, kuten tämä Gösta-paviljonki.

 

Suomalainen tuote ja palvelu helpottavat tekemistä

Suomessa valmistetut rakennustuotteet sekä rakentamisprosessin sujuvuutta ja laatua tukevat kotimaiset palvelut tarjoavat monia etuja sekä kohteen suunnittelijoille että toteuttajille:

 

Arkkitehdit

 • voivat suunnitella räätälöityjä ratkaisuja isoihin ja pieniin hankkeisiin
 • saavat kokonaisuuksien ja yksityiskohtien suunnitteluun teknistä apua
 • tietävät, että paikalliset vaatimukset tunnetaan ja niitä noudatetaan
 • viestivät sujuvasti ja helposti suoraan tuote- ja asennusasiantuntijoiden kanssa

Urakoitsijat

 • hallitsevat helpommin kokonaiskustannuksensa hankkeessa
 • nopeuttavat projektien toteutusta sekä Suomessa että muissa kohdemaissa
 • saavat joustavaa ja henkilökohtaista palvelua
 • viestivät sujuvasti ja helposti suoraan tuote- ja asennusasiantuntijoiden kanssa


FunderMaxin monipuolisilla värivaihtoehdoilla voit luoda täysin uniikkeja kokonaisuuksia, kuten kuvan HOAS Jätkäsaari.

 

Kotimainen osaaminen karttuu yhteisprojekteissa

Kansainvälinen ja kansallinen yhteistoiminta ovat tärkeitä suomalaisyritysten kehitykselle: näin opitaan jatkuvasti uutta puolin ja toisin sekä tuotekehityksessä, rakennesuunnittelussa että itse rakennusvaiheen toteuttamisessa.

Kotimaisen työn korvaamaton arvo syntyy mm. paikallisten olosuhteiden tuntemuksesta ja sitoutumisesta. Yhteiskunnalinen merkitys on myös suuri: Suomessa tuotettu rakennus- ja rakennesuunnittelu, rakennustuote sekä itse rakennustyö tuottavat työtä, lisäävät osaamista ja kasvattavat kansantaloutta. 

OneTone sävynhallintajärjestelmä ja Puucomp-viilulevyt

Hyvä esimerkki innovatiivisesta uudesta suomalaispalvelusta on viime vuoden lopulla lanseerattu OneTone-sävyjenhallintajärjestelmä. Sen avulla sisäverhousalan kotimaiset toimijat helpottavat yhdessä laadukkaampien sisäverhouskokonaisuuksien toteuttamista.

OneTone-järjestelmä palvelee sekä sisäverhousten suunnittelijaa että rakentajaa varmistamalla hallitun sävymaailman kustannustehokkaasti.

 

Kansainvälistä laatua suomalaisella taidolla

Oy Puucomp Ab sopii puolestaan esimerkisi nykyaikaisesta kansainvälisestä rakennusalan palvelu- ja tuotekonseptista. Puucomp on Kristiinankaupungissa toimiva suomalaisyritys, joka

 • kehittää ja valmistaa korkealaatuisia sisustuslevyratkaisuja Suomen markkinoille
 • vie tätä suomalaista osaamista maailmalle
 • tuo kansainvälisiä pintarakentamisen laatutuotteita Suomeen ja Ruotsiin
 • tarjoaa arkkitehdeille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille kokonaisvaltaisen Surf-palvelun

Surf Idea Book tarjoaa ideoita arkkitehdille.Puucompin kehittämä Surf on paikallinen, kaksikielinen palvelukonsepti. Se sisältää vaativien julkisivu-, sisäverhous- ja terassirakenteiden teknisen suunnittelun, toimittamisen ja asennustuen Suomessa ja Ruotsissa.

Puucomp on myös tuotenimi, sillä yrityksen sisustuslevyjen tuotekehitys ja valmistus tapahtuvat Kristiinankaupungin tehtaalla. Puucomp toteuttaa vaativatkin sisäverhousprojektit yksilöllisesti palvellen: tuotevalikoima ulottuu erilaisista viilupinnoitetuista ja palosuojatuista akustiikkalevyistä maalattuihin ja laminoituihin sisustuslevyihin listoineen ja asennusjärjestelmineen. 

Puucomp sisustuslevyistä rakennettuviiluseinäke.

 

Surf varmistaa sujuvan logistiikan ja asennuksen

Oman valmistuksen lisäksi Puucomp työllistää suomalaisia osaajia tuomalla Surf-palvelukonseptinsa kautta maahan kansainvälisesti tunnettuja pintarakentamisen tuotteita. Näistä esimerkiksi tuulettuviin julkisivurakenteisiin suunniteltu korkeapainelaminaatti FunderMax on jo saanut mukavasti jalansijaa Suomessa.

Tämän kaltaisen Twinson terassijärjestelmän toteuttaminen onnistuu Puucompin avulla.

Näin rakennuttajan ja urakoitsijan riski pienenee, sillä Surf vastaa paitsi tuote- ja asennusratkaisun sopivuudesta, myös oikeasta välivarastoinnista ja logistiikasta kotimaisin resurssein. Tarvittaessa Surf myös kouluttaa asentajat esimerkiksi Twinson-terassijärjestelmien tehokkaaseen toteuttamiseen.

 

 

Lataa Case Gösta