<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Puukomposiitista terassi julkiseen ja yksityiseen käyttöön

By Terhi Bergius

Vantaan Asuntomessut on sekä alan ammattilaisille että kuluttajille mainio tapa tutustua ja vertailla omakoti- ja kerrostalorakentamiseen sopivia pintaratkaisuja - myös terasseja. Laadukkaimmat terassiratkaisut sopivat erinomaisesti myös julkisiin tiloihin.

Tänä vuonna heinäkuun 10. päivä avattavilla messuilla kannattaa ammattilaisenkin kiinnittää huomio kahden omakotitalon terassiratkaisuihin. Ne on toteutettu tyylikkäästä Twinson-puukomposiitista näppäränä klipsiasennuksena. Messuilla esitellään urbaaniin ympäristöön täydelliset vaihtoehdot: dramaattinen musta terassilattia sekä linjakas liuskekivenharmaa terassiratkaisu. Kaiken kaikkiaan Twinson-värivaihtoehtoja on kahdeksan.

 

Uusi lattiamateriaali lasitetuille parvekkeille

Toisessa Twinson-terassikohteessa esitellään myös ensimmäistä kertaa Suomessa korkepainelaminaatti FunderMax Hexasta valmistettu parveketerassi. Kestävä FunderMax tunnetaan monipuolisena julkisivumateriaalina, mutta Hexa-pinnalla se soveltuu erinomaisesti mm. lasitetuille parvekkeille. FunderMaxista voidaan tehdä joko lankkumaisia tai levymäisiä lattiapintoja. Tuotteen värivalikoima on laaja.

 

Toimiva puukomposiitti sinne missä laatu ratkaisee

Tämän vuoden asuntomessujen teemoja ovat arjen sujuvuus ja asuntojen monimuotoisuus. Helppous, kestävyys ja käytännöllisyys ovat myös Twinson-puukomposiitin tärkeimpiä etuja - tyylikkään ulkoasun lisäksi. Twinson on valmis järjestelmä, josta terassin suunnittelu ja rakentaminen käy kätevästi.

Twinson Vantaan asuntomessut kohde 25


Komposiitteja on nykyisin tarjolla todella monenlaisia. Parhaat ovat puukomposiitteja, joissa puukuidut antavat lujuuden ja muovi säänkestävyyden. Se mitä kuitua komposiiteissa käytetään, vaikuttaa ratkaisevasti lopputuotteen käyttäytymiseen: parhaissa puukomposiiteissa käytetään tarkoitukseen valmistettua puhdasta puukuitua.


Samoin käytetty muovilaatu vaikuttaa materiaalin käyttöominaisuuksiin. Vaihtoehtoja löytyy polypropyleenistä (PP) polyetyleeniin (PE) ja polyvinyylikloridiin (PVC), ja lisäksi komposiittiin saatetaan käyttää kierrätettyjä sekamuoveja.

 

Twinson Vantaan asuntomessut kohde 25 lähikuva


Paras puukomposiittituote koostuu aidosta puukuidusta sekä parhaasta pakkasen-, lämmön ja uv-säteilyn kestävästä PVC-muovista. Näin saadaan ominaisuudet, jotka takaavat miellyttävän käyttökokemuksen vuosikymmeniksi - ilman jatkuvaa pintakäsittelyä ja huoltoa.

 

Terassijärjestelmä mihin tahansa ulkotilaan


Twinson Liuskekivenharmaa Vantaan asuntomessutPitkään markkinoilla ollut Twinson on monella tavalla ihanteellinen terassimateriaali: se poikkeaa käyttö- ja ulkonäköominaisuuksiltaan edukseen ja sopii vaativaan käyttöön - myös julkisten tilojen terasseille. Tikkuuntumaton Twinson on myös helppo työstää - oheinen detalji on Vantaan asuntomessujen kohteesta 28.

Turvallinen Twinson-terassi sopii esimerkiksi päiväkoteihin, hoivakoteihin ja palvelukeskuksiin yhtä hyvin kuin hotellien ja ravintoloiden pysyväksi tai kausiterassiksi.

Asuinrakentamisessa Twinson on luonteva, visuaalisesti yhdenmukainen ja pitkäikäinen ratkaisu sekä kerrostalo- että rivitaloyhtiöihin - ja luonnollisesti myös omakotitalojen ja loma-asuntojen terasseille ja muuhun piharakentamiseen.


Twinson on kestävä ja turvallinen


Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ilmasto asettaa ulkokäyttöön tarkoitetut materiaalit koville. Kostea kausi pitenee ilmastomuutoksen edetessä, talvella pakkanen asettaa omat haasteensa ja kesällä voi olla hyvinkin kuuma.

Twinson Vantaan asuntomessut kohde 25 lähikuva 2

 

Pysyvää terassia rakentavan kannattaa laskea kokonaiskustannus esimerkiksi 30 käyttövuoden aikana. Tähän vaikuttaa mm. materiaalin rakenne ja kestävyys, sen mahdollinen eläminen sään vaihteluissa sekä materiaalin edellyttämät huolto- ja korjaustoimenpiteet koko käyttöaikana.


Twinson on kaikkea tätä: 

  • Raaka-aineet ovat mänty ja PVC, ja tuote on kierrätettävä
  • Materiaali on paloturvallinen, se ei lahoa, tikkuunnu tai kuumene auringossa - eikä ole märkänä liukas
  • Saatavilla on kaksi erilaista lujaa rakennevaihtoehtoa
  • Järjestelmä on täydellinen kokonaisuus kiinnityksineen ja listoineen
  • Ratkaisu sopii pohjoisiin olosuhteisiin ja sillä on 25 vuoden rakennetakuu
  • Ulkonäkö on tyylikäs ja terassi on helppohoitoinen
  • Materiaalin pinta on miellyttävä ja tasalaatuinen
  • Saatavilla on kahdeksan tyylikästä värivaihtoehtoa, jotka sietävät hyvin UV-säteilyä
  • Lautoja saa kahtena eri levyisenä vaihtoehtoja joissa kummassakin on kaksi erilaista pintavaihtoehtoa
  • Terassi ei kaipaa juuri muuta huoltoa kuin vesipesun

Lisäksi Twinson-terassi on helppo suunnitella ja asentaa.


Twinson ja FunderMax Hexa -asuntomessutalot 2015


Molemmat Twinson-kohteet sijaitsevat messualueen keskusaukio Tiikerinsilmän ympäri kiertävällä Rubiinikehällä.


Messutalo numero 25
osoitteessa Rubiinikehä 15 on Dekotalon moderni Deko 165. Siihen muuttava Leinosten nelihenkinen perhe halusi helppohoitoisen terassin, joka on sekä luonnollinen että kestävä. Leinosten Twinson-terassin sävyksi valittiin talon muihin väreihin erinomaisesti sopiva Liuskekivenharmaa 510.

Twinson Vantaan asuntomessut kohde 25 kivet

 

Kaksikerroksiseen taloon tulee terassi sekä talon etupuolelle että takapihalle. Pihan puolella sijaitseva oleskeluterassi on koko talon levyinen, ja se on osaksi katettu. Terassille pääsee kätevästi suoraan olohuone-keittiöstä. Myös parvekkeella on huoleton Twinson-parvekelattia.


Messutalo numero 28 osoitteessa Rubiinikehä 11 on puolestaan kaksikerroksinen Passiivikivitalo. Niin ikään nelihenkinen Ikosten perhe halusi taloonsa suuren kulmaterassin. Tavoitteena oli monesta suunnasta helposti lähestyttävä oleskelutila: sinne pääsee suoraan vanhempien makuuhuoneesta sekä olohuoneen, ruokatilan ja keittiön yhdistelmästä.


Terassilta kuljetaan ulkorappuja myöten myös yläkerran osittain lasitetulle kattoterassille. Se on toteutettu pronssinsävyisellä korkeapainelaminaatti FunderMax Hexalla. Karkeapintainen lattialevy on iskun- ja säänkestävä, ja se voidaan pyyhkiä puhtaaksi samalla tavalla kuin laminaattilattiat.

 

Ikonen pihasuunnitelma Twinson resized 600


Vaalean talon Twinson-puukomposiittiterassi on tyylikäs Musta 502. Se korostaa dramaattisesti muiden pintojen valkeita ja vaaleanharmaita sävyjä. Noin puolet yli 80 m2:n kulmaterassista on katettu lasikatteella.

Twinson Musta 502

 

Twinson aikaisemmilla asuntomessuilla


Helppohoitoiset ja kestävät puukomposiittiterassit ovat tulleet suomalaiskoteihin pysyvästi. Twinson-terasseihin on voinut tutustua mm. Jyväskylän asuntomessukohteessa Hailuoto 177 sekä Kokkolan asuntomessujen pääkohteessa Lakka Kivitalo Kaj Stenvallissa.

 

Twinson terassi Kokkolan asuntomessut 

Toteuta laatukohteiden terassit ja parvekelattiat helposti ja varmasti Twinson-puukomposiittijärjestelmällä!