<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pihojen pintasuosikit ovat puukomposiitti ja kivi

By Terhi Bergius

Twinson Vantaan asuntomessut 9 resized 600

Vantaan asuntomessuilla saa vielä reilun viikon ajan hyvän läpileikkauksen kaupunkiympäristöön suunniteltujen pihojen ajankohtaisista trendeistä. Tarjonta kattaa sekä parvekepuutarhat että omakotitalojen pihat viherhuoneineen.

Twinson Vantaan asuntomessut 1 resized 600

 

Piharakentamisen ammattilainen Maria Itkonen Pihavisiosta kertoo, että omakotitaloihin ja taloyhtiöihin halutaan nykyään helppohoitoisia pihoja. Yhteistä useimmille kaupunkipihoille onkin terassien - erityisesti helppohoitoisten puukomposiittiterassien - sekä kiveysten monipuolinen käyttö.

 

Tiivistä ja yksilöllistä piharakentamista kaupunkiin

 

Kaupungissa tilaa ei välttämättä ole paljon, mutta iso osa pienestäkin tilasta käytetään vain vähän huoltoa vaativien ulko-oleskelutilojen toteuttamiseen. Yksilöllisyys on myös nykypihojen peruslähtökohta. Kaupunkisuunnittelun rajoissa halutaan juuri oman näköisiä ja omiin tarpeisiin sopivia piharatkaisuja.

 

Twinson Vantaan asuntomessut 4 resized 600

 

Erilaiset terassit, patiot ja pergolat ovat olleet jo pitempään erittäin suosittuja. Terasseja ja pieniä oleskelusaarekkeita voi pihalla olla useampiakin. Myös syötävien kasvien viljely on trendikästä: pienet tilat halutaan käyttää monella tavalla hyödyksi.

 

Terassimateriaalit ovat nyt graafisia ja helppohoitoisia

Maria Itkosen mukaan miellyttävännäköiset piharakenteet suunnitellaan sekä taloon että pihan käyttöön sopiviksi. Graafiset värit ja pinnat ovat edelleen hyvin suosittuja: Mustan ja harmaan eri sävyjä ja eläväpintaisia tekstuureja yhdistetään vaaleampiin luonnonmateriaalipintoihin, esimerkiksi puuhun ja kiveen.

 

Twinson Vantaan asuntomessut 7 resized 600

 

Materiaalien on tunnuttava mukavilta ja näytettävä hyvältä ilman suuria huoltotarpeita. Lisäksi niiden on oltava kestäviä, sillä hyvin suunniteltu piha toimii eikä kaipaa jatkuvia muutoksia.

Siksi esimerkiksi Twinson on aina varma ja helposti asennettava ratkaisu pitkäikäisen puukomposiittiterassin materiaaliksi. Sen värivalikoima kattaa sekä graafiset että luonnonpuuta muistuttavat tummemmat ja vaaleammat sävyt.

 

Asuntomessujen parhaat pihat

Pihavisio on suunnitellut Vantaan asuntomessuille kaikkiaan viisi inspiroivaa piharatkaisua, jokaisen asukkaiden toivomusten mukaisesti. Passiivikivitalon messukohteessa 28 on myös laaja Twinson-puukomposiittiterassi.

 

Twinson Vantaan asuntomessut 10 resized 600

 

Trendikkäästi musta terassilattia sopii erinomaisesti ympäristöönsä ja on lapsiperheelle turvallinen oleskelutila. Liuskekivenharmaa Twinson-terassi löytyy puolestaan Dekotalon messukohteesta 25. Lue lisää messublogista!