Julkisivulevyt ja sisäverhouslevyt kannattaa valita huolella

By Terhi Bergius

Rakennuksen pinnat toteuttavat monia tärkeitä tehtäviä. Julkisivun ja sisäverhouksen hyvä ulkonäkö on tärkeä ominaisuus, mutta se ei yksin riitä. Materiaalin ja valitun teknisen toteutuksen täytyy olla myös toimiva, käytössä kestävä ja kustannustehokas. Lisäksi ihanteellinen julkisivulevy tai sisäverhouslevy on helppo asentaa ja huoltaa, olipa kyseessä uudisrakennus tai remontoitava kohde.

 

Miten sitten valitaan kaikin puolin edullisimmat sisäverhouslevyt ja julkisivulevyt mitä erilaisimpiin kohteisiin?

 

Hyvä suunnittelu säästää heti kustannuksia

Julkisivulevy tai sisäverhouslevy on valinta, jonka budjetoinnissa on huomioitava materiaalikustannusten lisäksi asennukseen kuluva aika. Asennusaikaa voidaan lyhentää innovatiivisten ja toimiviksi todettujen asennusratkaisujen lisäksi sujuvan logistiikan avulla. Tämä on erityisen tärkeää uniikeissa kohteissa, joissa vaatimustaso on korkea ja detaljeja usein paljon.

 

 IMG_9973

 

Julkisivu- tai sisäverhouslevyillä toteutettavan ratkaisun lähtökohtana on yleensä arkkitehdin visuaalinen ajatus - muoto, pinnan rakenne, mahdollinen kuviointi ja muu ulkonäkö - joka ilmentää rakennuksen luonnetta. Toisaalta toimivuus on tärkeä suunnittelukriteeri: rakenteen pitää usein olla akustinen tai ääntä absorboiva, sen täytyy ehkä kestää kovaakin kulutusta ja säätä ja niin edelleen. Talotekniikka asettaa erityisesti sisäverhouslevyjen toteutukselle omia vaatimuksiaan.

 surf-referenssi-hoas-jatkasaari-fundermax-4924

 

Teknisesti toimivan ratkaisun suunnittelussa yhteistyö tuottaa tuloksia. Kun haluttuja toiminnallisia ja visuaalisia ominaisuuksia on paljon, levyjen valmistajalta voi odottaa ideoita siitä kuinka ne toteutetaan optimaalisesti. Levyjen mittatarkka valmistus sekä kiinnitysdetaljien ja toimituslogistiikan huolellinen suunnittelu ja toteutus ehkäisevät ongelmia asennusvaiheessa. 

Palvelu, joka yhdistää julkisivujen ja sisäverhousten suunnittelutuen, teknisen toteutuksen, toimituslogistiikan ja asennustuen, on kaikkien osapuolien kannalta edullinen. SURF-arkkitehtipalvelu on vastaus juuri tähän kysymykseen.

 

ideabook-2018-cover-transparent

Lataa PDF SURF Idea Book 2018