<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rimaelementeillä luodaan hyvää akustiikkaa ja kiinnostavia pintoja

By Kari Hallman

Puun käyttö rakennusten pinnoissa - niin sisällä kuin ulkonakin - on kasvanut viime vuosina ja voidaan puhua jo trendistä. Puun luonnollinen ilme miellyttää silmää ja puu koetaan lämpimäksi ja kotoisaksi. Puuta halutaan myös nykyään käyttää yhä vaihtelevammin: levyinä ja myös rimoituksina. Pienikin rimoitus levyjen keskellä tuo pintaan kiinnostavaa, erilaista struktuuria. Rimojen leveydellä ja erilaisilla välistyksillä sekä suunnilla voidaan leikitellä ja saada elävyyttä ilmeeseen.

Helpotusta suunnitteluun ja toteutukseen saadaan valmiusasteeltaan korkeammilla rimaelementeillä. Niissäkin suunnittelun vapaus silti säilyy.

Ryhmittelemällä erilevyisiä rimoja sekä eri materiaaleja ja värejä, on suunnittelijoilla käytettävissä laaja kirjo tuotteita, joilla toteuttaa luovia ideoita seinä- ja kattopinnoissa. Ja värit ovat aivan samoja tai täysin erilaisia kuin sileissä pinnoissa - ihan valinnan mukaan.  

 

Arborline.png

 

Vaativiin akustiikkakohteisiin lisää mahdollisuuksia

Konsertti- ja kongressisaleihin rimat tuovat vaihtelua ja ennen kaikkea hyvää akustiikkaa. Valmiita rimaelementtejä on käytetty hyväksi aikaisemmin mm. Saga Congress Centerissä, jonka suuressa auditoriossa sekä ravintolassa on massiivisista valkotammirimoista muodostetut akustiset ja palosuojatut kattoelementit yhdessä valkotammiviilulla pinnoitettujen seinäpaneelien kera. Yhdessä ne muodostavat kauniin ja toimivan kokonaisuuden.

Puun käyttö ei tänä päivänä rajaudu vain pieneen, tarkoin valittuun yksityiskohtaan, vaan kattaa laajoja kokonaisuuksia. Usein koko sisustuksen. Myös rimojen käyttö näyttää laajenevan yhä suuremmiksi pinnoiksi. Kätevät valmisratkaisut tulevat oletettavasti vain  lisäämään halukkuutta käyttää rimoituksia hyväksi niin talojen julkisivuissa kuin sisustusratkaisuissakin.

 

surf-puucomp-saga-226668-edited-125841-edited

Saga Congress Center, Vantaa

 

Tutustu lisää:

Rimaelementteihin ja lautapaneeleihin.

 

Puucomp-Rimaelementit-463739-edited.jpg

Lataa tuotekortti