<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hotelli Copperhill Mountain Lodge, Åre

richard-tegner.png

Richard Tegnér, arkkitehti SAR/MSA
AIX Arkitekter 

 

”Pinta merkitsee minulle paljon, koska sen vaikutus tilaan on niin suuri. Pintaratkaisu voi parantaa tai huonontaa arkkitehtonista ilmaisua.

 

Käytän usein hyväkseni erilaisia pintakäsittelyjä – valitsen kiiltävän pinnan kaikkine heijastuksineen jos haluan sen ilmentävän syvyyttä – tai mattapinnan kun tahdon huomion kiinnittyvän nimenomaan materiaaliin. Erilaiset lakat vaikuttavat pinnan tunnelmaan paljon.

 

En niinkään välitä abstrakteista pinnoista, sellaisista joista on vaikea sanoa mitä materiaalia ne ovat. Minusta luonnon omilla pinnoilla, kuten puulla, on paljon kiinnostavampi tarina kerrottavanaan kuin maalatuilla, kompakteilla pinnoilla. Minun on yleensä aika vaikea valita kompakteja värejä, ehkä juuri siksi pidän luonnollisista pinnoista niin paljon! Toimistomme käyttääkin puuta paljon sekä rakenteissa että pintamateriaaleina.

 

Copperhill Mountain Lodge on eräs suosikkiprojekteistani – siellä emme käyttäneet juuri lainkaan maalia. Sen sijaan panostimme oikeiden materiaalien valintaan ja se kannatti. Olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka puupinnat luovat uniikin tunnelman yhdessä lohkotun kiven kanssa. Rakennus olikin yksi Träpriset 2012 -kilpailun kandidaateista.