CE-merkityt sisäverhouslevyt

Euroopassa saa myydä vain CE-merkittyjä rakennustuotteita. Suomessa uusi rakennustuoteasetus ja sen mukana CE-merkinnän pakollisuus astuivat voimaan heinäkuussa 2013. CE-standardin täyttäminen ja merkintä ovat valmistajan vastuulla. Merkinnän tarkoitus on helpottaa eri maissa valmistettujen tuotteiden vertaamista toisiinsa. 

Puucompin sisustuslevyihin tehdään CE-merkinnät voimassa olevien vaatimusten ja standardien mukaisesti. Tilauskohtainen CE-merkintä näkyy pakkauksen tuotetarrasta, lisäksi jokaisesta CE-merkitystä tilauksesta lähetämme suoritustasoilmoituksen. Tällä käytännöllä voimme taata, että levymme täyttävät laatuvaatimukset. 

Käytämme CE-merkintää levyissä joiden vaatimukset on annettu standardissa EN 13986:2004. Standardin mukaan pinnoitetut MDF-, vaneri- sekä lastulevyt kuuluvat sen piiriin, kun taas pinnoitetulle kuitukipsilevylle ei löydy harmonisoitua tuotestandardia eikä eurooppalaista teknistä hyväksyntää.

Lue lisää rakennustuotteiden CE-merkinnästä Ympäristöministeriön sivuilta. Sertifioinneista ja tuotetestauksista voit lukea myös Surfin blogista! 

Puucomp CE-merkki