Uutta kolmiulotteista sisäverhouspintaa Puucompilta

Puucomp UPM GradaJyväskylän asuntomessujen kohteessa numero 8, Villa Elissa, esitellään Muotoilija Ari Kanervan taloon suunnittelema ainutlaatuinen kolmiulotteinen sisäverhouspaneeli. Se on tehty Puucompilla viilupinnoitetusta, muotoonpuristetusta koivuvanerista.

Tavoitteena oli luoda uudenlainen seinäpaneeli suomalaisesta lämpömuovailtavasta UPM Grada -vanerista. Yhteistyökumppaneiksi valikoituivat kohteen rakennuttaja Garantia Rakennuksen lisäksi UPM, muotoilija Ari Kanerva sekä koivuviilupintaisen lopputuotteen valmistanut Puucomp.

Monien mahdollisuuksien pintamateriaali

Ari Kanervaa inspiroivat UPM Gradan ominaisuudet, jotka tekevät siitä erilaisen materiaalin puuviilusta liimaamalla valmistettuihin muotopuristeisiin verrattuna. Siitä on helpompi tehdä erilaisia muotoja ja materiaalina se on poikkeuksellisen hyvin muotonsa pitävä. Lisäksi lopullinen tuote on mittatarkka ja nopeampi valmistaa, mikä säästää työkustannuksia.

“Villa Elissassa tällä sisustuspaneelilla on toteutettu useampi seinäpinta. Yhteistyö Puucompin, UPM:n ja Garantia Rakennuksen kanssa oli sujuvaa ja nopeaa”, Ari Kanerva kertoo.

Ari Kanervan mukaan UPM Gradalla on hyvät mahdollisuudet sisustuspintakäytössä. “Se pitää kuitenkin aina pinnoittaa halutulla pintamateriaalilla tai viilulla. Näin taataan ensiluokkainen pinta ja pinnoille haluttu viimeistely saadaan näkyville”, hän toteaa.

Rytmikäs, kolmiulotteinen koivupinta elää valaistuksen muutosten mukaan. Muotopuristettu sisustuslevy sopiikin kaikenlaisiin kohteisiin, niin yksityisiin koteihin kuin julkisiin tiloihinkin. Tarkoitus on suunnitella vaihtoehtoja Jyväskylän asuntomessuilla esillä olevalle levylle, myös sellaisia joilla voi tehdä kattopintaa. Nämä uudet mallit ovatkin jo Ari Kanervalla työn alla.

Puucomp toteuttaa innovatiiviset muotoiluideat

Puucomp UPM GradaPuucompin Jari Rajamäen mukaan tuote sopii erinomaisesti uudenlaisten sisäpintojen suunnitteluun. Prototyyppien valmistus suunnitellaan yhteistyössä arkkitehdin tai muotoilijan kanssa.

“Materiaali on laadukas, mittatarkka ja toimiva. Yhdessä hyvän muotoilijan kanssa voimme viimeistellä ja toteuttaa visuaalisesti ainutlaatuisia sisustuskokonaisuuksia,” Jari Rajamäki kertoo.

Muotoonpuristettavat vanerilevyt voidaan Puucompilla pinnoittaa erilaisilla aidolla puuviilulla, ja muotoiluvaihtoehdot ovat käytännössä lähes rajattomat. Lämpömuotoiltava UPM Grada rationalisoi sisustuslevyn pinnoitus- ja muotopuristusprosessia.

Lue lisää aiheesta Surfin blogista!

Lataa Puucompin tekninen esite (pdf)