<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Turun Kaupunginteatteri

By Puucomp

Sisäverhouksia parannetuilla toiminnoilla, vanhaa tyyliä mukaillen

Turun Kaupunginteatteri valmistui vuonna 1962, mistä lähtien rakennus on ollut näyttävä maamerkki Aurajoen rannalla. Arkkitehteinä toimivat Aarne Hytönen, Risto-Veikko Luukkonen ja Helmer Stenroos. Suosittu teatteri koki laajan peruskorjauksen ja laajennusurakan vuosina 2014-2017, ja nyt syksyllä lopputulos on ollut kaikkien nähtävillä. Remontin laajuutta kuvaa se, että kaikki esitykset siirrettiin Logomo-teatteriin ja Domino-teatteriin korjaustöiden alta. 

Peruskorjausten suunnittelusta vastasivat Pauno Narjus ja Aleksi Myyryläinen LPR-Arkkitehdit Oy:stä. Laajennusosaan siirtyi Pieni Näyttämö sekä työtiloja. Päänäyttämön osalta suurin muutos oli takanäyttämön rakentaminen. Lisäksi uusittiin niin penkit kuin pinnatkin. Salin pintoihin tuli Puucompin petsattuja viilulevyjä, jotka toteutettiin mukailemaan teatterin vanhaa tyyliä. Samalla saatiin mm. levyjen paloluokitukset vastaamaan tämän päivän korkeaa vaatimustasoa. Toimitimme saliin myös tuolien kestävät runkorakenteet, ja myös verhoilut. Kun seuraavan kerran vierailet teatterissa, vilkaise myös ennen esitystä tyylikkäitä seinäratkaisuja. Ja nauti tietysti esityksistä. 

 

Lue lisää tästä projektista sekä muiden arvokohteiden saneerauksesta: Eduskuntatalon ja Ravintola Palacen projekteista. Lataa: 

 

ideabook 2018

IDEA BOOK 2018 - 1/2 (PDF)

 

Turun Kaupunginteatteri

 • Arkkitehti Pauno Narjus ja Aleksi Myyryläinen
 • SURF tuotteet Puucomp petsatut, viilutetut sisäseinälevyt
  Puucomp paikalle suunnitellut katsomon penkit
 • SURF palvelut
  Tekninen ja toiminnallinen suunnittelutuki
  Tuotannon, laadun ja toimitusten valvonta
  Dokumentointi ja asennustuki
ideabook 2018

Galleria