Uusi lastensairaala, Helsinki

By FunderMax

Värikkäitä seiniä digiprintillä ja FunderMax-levyillä

 

Syksyn alkaessa avattii, valtakunnallisesti lapsipotilaita palveleva Uusi lastensairaala Helsinkiin. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto SARC yhdessä arkkitehtiryhmä Reino Koivulan kanssa. Uusi talo tulvii raikkaita värejä ja kookkaita, seinänkokoisia kuvia. Sairaalamaailma on lapsille tehty - ilmettä myöten. FunderMax-levyillä toteutettiin eri kerrosten seiniin suuria kuvateoksia.  -  Lataa myös case Uusi lastensairaala.

 

Sairaalan suunnittelun päätavoitteena oli mahdollistaa ensiluokkaiset,lääketieteelliset prosessit ja samalla tarjota lapsille ja heidän vanhemmilleen mahdollisimman miellyttävä sairaalakokemus*. Hyvä ympäristö vähentää pelkoa ja edistää toipumista. 

 

Sairaalan värisuunnittelu kumpuaa tarinoista. Viihtyvyyttä sairaalaan tuovat mm. eri kerrosten väri- ja kuvamaailmat, jotka ovat kaukana perinteisestä sairaalamaailmasta. Maan alla olevassa kerroksessa, mm. ambulanssihallissa, toimitaan vedenalaisissa tunnelmissa. Kerros kerrokselta noustaan aina ylimmän kerroksen avaruusmaisemiin saakka. Hieno idea, joka kantaa läpi koko sairaalan. 

 

SURF oli toimittamassa sairaalaan viidakko-, meri- ja muumi-aiheiset, isot kuvatyöt. Lue lisää kohteen suunnittelusta ja kuvien toteutuksesta lataamalla Case Uusi lastensairaala - upeat, isot digikuvaseinät.

 

Viidakkoaiheista kuvaa saa koskea

 

Digiprint-työt ovat katseenvangitsijoita, joilla saadaan persoonallista ilmettä ja väriä kohteeseen. Kuvaseiniä löytyy paljon Uudesta lastensairaalasta.


SARCin arkkitehdit loivat sairaalan värimaailman ja kerrosteemat, joita täydentämään Finconauts-digiartistiryhmä suunnitteli kuvateokset. Lopulliset levyt paperiversioista toteutti SURF. Digiprint-toteutuksiin valittiin FunderMax Individual-levyt, sillä niissä kuva voidaan sijoittaa laminoinnin alle. Näin kuvista tulee erittäin kestävät niin uv-säteitä kuin naarmuuntumistakin vastaan. Ne eivät hätkähdä leikkiä ja niihin saa koskea.

 

Isoissa digikuvissa omat haasteensa

 

Viidakkoaiheinen kuvateos sijaitsee sairaalan kahvilassa. Se on toteutettu 15 isosta FunderMax-levystä. Koko teos on 12 metriä leveä ja 3 metriä korkea. Levyjen tuotannossa ison kuvatyön suunnittelu on ajateltava ensin kokonaisuutena: Sen jälkeen ajatus on paloiteltava levyittäin: hyvä lopputulos on sananmukaisesti usean palasen summa. 

"SURF:n kanssa kävimme tarkkaan läpi mm. miten saamme kuvan jatkumaan kokonaisuutena myös ovilevyissä", toteaa arkkitehti Anita Kiiveri SARC:ta 

 

Nyt teos tuottaa iloa juuri siellä, missä sitä eniten tarvitaan.

Uusi lastensairaala -rakennusprojektin päätoteuttajana toimi SRV Rakennus Oy ja projektijohdosta vastasi Haahtela rakennuttaminen Oy 

 

 * Lähde: Arkkitehtitoimisto SARC

 

Lataa: Case Uusi lastensairaala, jossa arkkitehdin kertomus hienon konseptin ja värivalintojen synnystä. 

 

New call-to-action

Uusi lastensairaala, Helsinki

  • Arkkitehti
    Arkkitehtitoimisto SARC
  • SURF tuotteet
    FunderMax levyt kuvitettuina
  • SURF palvelut
    Tekninen ja toiminnallinen suunnittelutuki
    Tuotannon, laadun ja toimitusten valvonta
    Dokumentointi ja asennustuki
Lataa case Uusi lastensairaala

Galleria