Köpcentrum Itis, Helsingfors, Puucomp innerväggsbeklädnad

Puucomp - puuviilu ITIS

Skivorna av äkta ekfaner ger Itis en ny atmosfär

Trivseln i Nordens största köpcentrum Itis, känt för sitt välvda glastak, har ökat avsevärt. De lyxiga inredningsmaterialen, såsom äkta ek och glas, skapar en speciell ljus och varm atmosfär i det enorma köpcentrumet som nu förnyas helt. Ombyggnationen har genomförts etappvis, och köpcentrumet har kunnat hålla öppet under hela renoveringstiden.

Förutom att använda ljusa och reflekterande material, ville man ge inredningen en varm känsla. Inredningsskivor av äkta ekfaner, levererade av Surf arkitekttjänst, visade sig vara den perfekta lösningen. Köpcentrumets centrala gångar och broar kläddes med Puucomps vägg- och undertaksskivor.

En idealisk innerväggsbeklädnad genom samarbete

Lösningen med Itis inredningsskivor uppstod genom nära samarbete mellan projektets olika parter, som planerade det tekniska genomförandet av vägg- och undertaksskivorna inklusive kantlister. Tillsammans med arkitekten jämfördes Puucomps certifierade faneralternativ, och kantlisterna fick en lättmonterad konstruktion som fulländar atmosfären. Genom en provmontering bekräftade vi att den tekniska lösningen fungerade. SURF såg också till att produktionen och leveransen av Puucomp-inredningsskivorna höll tidtabellen, och skötte dokumentationen och monteringsanvisningarna beträffande skivorna.

Timo Savolainen från Oivatuote Oy ansvarade för monteringen av innerväggsbeklädnaden, och han bekräftar att det goda samarbetet mellan parterna i projektet började redan vid valet av skivor till ytskikten inomhus.

Han har stor erfarenhet av inomhusbyggen och uppskattade vår heltäckande service. Den inkluderade produktplanering, som underlättade monteringen, och flexibla leveranser under monteringsarbetets gång. De enhetliga inredningsskivorna passar ypperligt i sin miljö och glädjer även montören.

Tack vare det tre år långa renoveringsprojektet är det enorma Itis (tidigare Östra centrum) på väg att bli Nordens ledande köpcentrum, på alla plan. Den omfattande renoveringen som påbörjades 2011 har ökat trivseln i köpcentrumet bland annat genom nya ytskiktsmaterial. Dessutom kommer de nuvarande lokalerna att utvidgas med 11 000 m2 affärsutrymme för internationella och finländska varumärken. Renoveringen blir helt klar under 2014.

Referensbilder från köpcentrum Itis

surf puucomp itis referenssi - puuviilu sisäverhous

surf puucomp itis referenssi 22222

surf puucomp itis referenssi 8665

surf puucomp itis referenssi 8661

surf puucomp itis referenssi 8641

surf puucomp itis referenssi - puuviilu sisäverhous

surf puucomp itis referenssi - puuviilu sisäverhous


 

 

Tjänster och produkter som använts i projektet


mid surf palvelut

SURF-tjänster

  • Tekniskt och funktionellt planeringsstöd
  • Övervakning av produktion, kvalitet och leveranser
  • Dokumentering och monteringsstöd
Puucomp tammiviilu - SURF

SURF-produkter

Puucomp innerväggsbeklädnad med ekfaner inklusive kantlister       

 

 Läs mer om  Puucomps Lösningar               


 

 

Tillbaka till SURF-referenser


Kauppakeskus Itis - Puucomp SURF

SURF-referenser

Fasader, innerväggsbeklädnad, terrasser och balkonger

Läs om inspirerande affärs-, kontors- och bostadsobjekt och offentliga byggnader där vi har bidragit med en eller flera ytskiktslösningar.