Lakka Stenhuset, Karleby – Puucomp innerväggsbeklädnad och Twinson-terrass

Huvudobjektet under Karleby bostadsmässa 2011 var stenhuset Lakka Kivitalo Kaj Stenvall. Privatbostadens estetik och akustik var avgörande för valet av takmaterial i husets viktigaste rum. Till havsterrassen valde man det tåliga och massiva träkompositsystemet Twinson Terrace +, som påminner om ekplankor.

I vardagsrummet och föräldrarnas sovrum lyckades man uppnå den unika känslan och det mjuka ljudlandskapet som eftersträvades med Puucomps inredningsskivor försedda med ekfaner och akustikhål. Mässhuset ritades av arkitekt Jukka Haataja från Kanaja, och för inredningen ansvarade designer Maria Kivijärvi från Karelby.

Det fanerklädda taksystemet har mycket god akustik och passar med fördel i unika privatbostäder. Även detta projekt planerades enligt de enskilda önskemålen om visuella och funktionella egenskaper, utan att man behövde göra avkall på dimensioneringen som utfördes med millimeterprecision och monteringssystemet som finjusterades efter objektet.

Känslan i det luftiga huset har skapats med äkta ek och den fortsätter ut på havsterrassen, som syns från vardagsrummet. De breda ljusa Twinson Terrace +-brädorna påminner om vardagsrummets ekgolv. Inför mässan gav man den strama, lättskötta och stilrena Twinson-terrassen en avslappnad inredning som är enkel att förändra. Maria Kivijärvi planerade inredningen till hela mässobjektet.

 

Lakka Stenhuset Kaj Stenvall - referensbilder

Lähikuva Twinson terassista kohde 28 Kokkola

Asuntomessut Kookkola Twinson ja Puucomp (6)

Terassielämää Twinson terassilla kohde 28 Kokkola

Twinson terassi kohde 28 Kokkola


 

 

Tjänster och produkter som använts i projektet


SURF-palvelut

SURF-Tjänster

  • Tekniskt och funktionellt planeringsstöd
  • Övervakning av produktion, kvalitet och leveranser
  • Dokumentering och monteringsstöd
SURF Puucomp puuviilu

SURF-Produkter

  • Akustiska Puucomp innertaksskivor med ekfaner
  • Träkompositterrass med terrassystemet Twinson Plus

Läs mer om  Puucomps Lösningar


 

 

Tillbaka till SURF-referenser


Kauppakeskus Itis - Puucomp SURF

SURF-referenser

Fasader, innerväggsbeklädnad, terrasser och balkonger

Läs om inspirerande affärs-, kontors- och bostadsobjekt och offentliga byggnader där vi har bidragit med en eller flera ytskiktslösningar.