Serlachius-museet Gösta, Mänttä - Puucomp innerväggsbeklädnad

Gösta-museet förenar träet och konsten

Den nya Gösta-paviljongen i Mänttä, Finland, är ett kompromisslöst mästerverk som förverkligades med egna medel av Gösta Serlachius konststiftelse. Mästerverket passar naturligt i en innovativ arkitektonisk miljö till vars historia trä alltid har hört. För det unika byggnadsverket var kvalitetskraven verkligen höga och det syns också i det grundligt utförda arbetet av dom krävande detaljerna.

En trappa leder till en snygg restaurangsal som är en av byggnadens pärlor. Puucomps panel i svartvaxad ekfaner valdes till väggarna i det mörka utrymmet med snedtak. Till trappans räcke och väggar tillverkades enligt mått av 300 mm breda ekfanerade inredningspaneler. Panelerna skimrar lätt och tonen matchar med de andra svarta trä- och granitytorna.

Ladda ner Case Gösta

Referensbilder från Serlachius-museet Gösta

surf puucomp gösta referenssi - puuviilu sisäverhous

surf puucomp gösta referenssi 22222

surf puucomp gösta referenssi 8665

surf puucomp gösta referenssi 8661


 

 

Tjänster och produkter som använts i projektet


mid surf palvelut

SURF-tjänster

  • Tekniskt och funktionellt planeringsstöd
  • Övervakning av produktion, kvalitet och leveranser
  • Dokumentering och monteringsstöd
Case Gösta Puucomp

SURF-produkter

  • Puucomp-inredningsskivor med teknisk faner av exotisk Wenge 

Läs mer om  Puucomps Lösningar


 

 

Tillbaka till SURF-referenser


Kauppakeskus Itis - Puucomp SURF

SURF-referenser

Fasader, innerväggsbeklädnad, terrasser och balkonger

Läs om inspirerande affärs-, kontors- och bostadsobjekt och offentliga byggnader där vi har bidragit med en eller flera ytskiktslösningar.