Akustik och färg med hänsyn till elevernas specialbehov

Valteri_Asuntola_006-251370-edited.jpgValteri-skolan Onerva färdigställdes år 2016 och är en föregångare inom sitt område. Skolan planerades med noggrann hänsyn till användarnas önskemål och specialbehov. Lokalernas åskådlighet, färgerna och skillnaderna i ljudlandskap hjälper eleverna, som behöver särskilt stöd, i skolarbetet. Inomhus användes bl.a. laminatskivor med ekmönster och på utsidan laminatskivor som lämpar sig för utomhusbruk. Dessa ytmaterial levererades av Puucomp.

Valteri-skolan Onerva i Jyväskylä är en specialskola som upprätthålls av staten och som ger förskole-, grundskole- och påbyggnadsundervisning åt elever som behöver särskilt stöd på grund av svårigheter med syn, hörsel eller tal. Skolan erbjuder också boende åt elever som kommer långväga ifrån.

Onervas kärna är ett torg, som är det första man kommer till när man stiger in i byggnaden. Vid torget finns bl.a. en scen, ett bibliotek, en informationsdisk samt matsal och café. Huvudplanerare för skolan var arkitekt SAFA Airi Vesala på Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm Oy.

 

Den rehabiliterande Valteri-skolan Onerva

Valteri_Asuntola_001.jpg

  Valteri_Asuntola_005.jpg 

Valteri_toimitilat_006.jpg

Valteri_Aula_001.jpg

se surf.png

Ladda ner PDF 

Tjänster och produkter som använts i projektet


mid surf palvelut

SURF-tjänster

  • Tekniskt och funktionellt planeringsstöd
  • Förverkligande och övervakning av produktion, kvalitet och leveranslogistik
  • Dokumentering och monteringsstöd

Valteri_Asuntola_006-251370-edited.jpg

 

SURF-produkter

  • Puucomps laminatskivor med ekmönster

 

 

 Läs mer om  Puucomps Lösningar


  

Tillbaka till SURF-referenser


Kauppakeskus Itis - Puucomp SURF

SURF-referenser

Fasader, innerväggsbeklädnad, terrasser och balkonger

Läs om inspirerande affärs-, kontors- och bostadsobjekt och offentliga byggnader där vi har bidragit med en eller flera ytskiktslösningar.