<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ventilerade fasader byggs med fördel av högtryckslaminat

By Terhi Bergius

En fasad måste fungera tekniskt och vara snygg och uppfylla de visuella kraven som ställs på byggnaden. En bra lösning tål naturligtvis väder och vind, men är också enkel att montera och dessutom lättskött. När man bygger en modern ventilerad fasad lönar det sig att jämföra egenskaperna hos högtryckslaminat och andra material.

 

describe the image

 

En yta som tål både väder och användning

Högtryckslaminat tål köld, regn, vind, hetta och sol och dessutom människors verksamhet. Den hållbara ytan skråmas inte och skadas inte permanent av graffiti, som är så vanligt i urbana miljöer.

describe the image
Till exempel den högklassiga högtryckslaminatskivan FunderMax är en lätt och flexibel lösning för olika utomhusobjekt:
  • fasader
  • balkonger
  • andra fasadelement
  • insynsskydd
Eftersom skivornas utseende kan vara nästan vilket som helst, från standardfärger till ytor som liknar olika material samt digitala bilder, kan arkitekten planera en visuellt varierande helhet av ett och samma material.

describe the image
Utbudet är verkligen mångsidigt, från pastellfärger till grafiska eller till och med neonfärgade ytor.

describe the image
Fler alternativ får man genom att välja lämplig storlek och form samt lämpligt fastsättningsalternativ på skivorna. FunderMax-skivorna kan också monteras med dold fastsättning, i motsats till till exempel fibercementskivor. I balkongräcken och insynsskydd kan man färdigt göra olika hål eller andra visuellt intressanta mönster och detaljer. Tekniskt uppfyller FunderMax de behövliga hållbarhets- och brandsäkerhetskraven. Produkten är också CE-märkt och M1-certifierad.

Information om struktur, färgalternativ och skötsel 

FunderMax har publicerat en ny färgkarta och en teknisk guide på engelska. Den detaljerade tekniska guiden innehåller allt om FunderMax-skivornas struktur, hantering, bearbetning, användningssätt, montering samt skötsel och service.