God akustik syns och hörs

 Inredningsskivor med akustikperforering dämpar eller leder ljud och ekon som uppkommer i lokalen. Inredningsskivornas akustiska egenskaper är särskilt viktiga i offentliga lokaler, till exempel aulor, konferenslokaler och konsertsalar. I sådana lokaler måste också design och akustik fungera tillsammans.

Ett högklassigt slutresultat både akustiskt och estetiskt sett nås med hjälp av akustikhål eller akustikfåror. Hålens mängd och form beror på kraven på lokalen. Akustikfilt som monteras bakom skivorna fulländar ljudmiljön.

Bättre akustik i olika lokaler

Akustikperforering kan göras både i inredningsskivor av faner och högtryckslaminat och i målade skivor. Bättre akustik kan alltså uppnås på många sätt och i olika lokaler. Med akustikhålens form och placering kan man dessutom skapa intressanta visuella effekter.

 

alpo halme phd"En god akustik kan höras, men den bör även kunna ses. Tack vare de otaliga faneringsalternativen bland Puucomps akustikskivor kan man skapa olika visuella stämningar enligt utrymme och behov. Den omsorgsfulla planeringen av akustikhålen säkerställer att utrymmet låter exakt som det ska."

Alpo Halme, arkitekt, akustikexpert, Ph.D.

 

 

 

 

Bekanta dig med olika akustikperforeringsalternativ!

Exempelperforering S620 - klicka på bilden och se andra alternativ!

S620.jpg