Copperhill Mountain Lodge, byggt med Puucomp-kvalitet

Högt upp på ett berg i Åre, med milsvidd utsikt över det jämtländska landskapet i anslutning till Skandinaviens största liftanläggning, ligger Copperhill Mountain Lodge. Ett förstaklasshotell, med restauranger, barer, motionsanläggning och Spa, byggt med de allra bästa material av trä och natursten och smyckat med både skandinavisk och internationell konst. Copperhill är skapat efter en idé av den världskände amerikanske arkitekten Peter Bohlin och detaljutformat tillsammans med hans svenska kollegor på AIX Arkitekter.

– I alla projekt är materialvalet viktigt, berättar Richard Tegnér, svensk arkitekt som arbetat tillsammans med Peter Bohlin. Exklusivitet, utseende, och bra byggegenskaper måste gå hand i hand med goda akustiska egenskaper och brandsäkerhet. Förutom de kraven så krävdes här ett helt fuktokänsligt material till hotellets Spa-avdelning.

Imponerad av bemötande och snabba besked

– Jag satt i möte med beställarna när jag ringde Puucomp för att fråga dem om deras vägg och takpaneler, säger han. Och då, direkt över telefon, fick jag av Puucomps VD besked om materialtillgänglighet, leveranstider och pris, med en snabbhet som är unik i branschen. Senare så hjälpte de också till med prov på spårning av fanerytan samt finjusteringar av lackens utseende efter våra önskemål.

Unik, fuktokänslig panel i Spa-avdelningen

– För den tuffa miljön i Spa-avdelningen kunde Puucomp leverera fanerade plåtpaneler, helt okänsliga för fukt och uppbyggda på aluminium i en sandwichkonstruktion som gör dem både formstabila och lätta även i stora format, säger Richard Tegnér. En av de detaljer som troligtvis medverkade till att Copperhills Spa fick första pris i tävlingen European Hotel Design Award.

Vägg och takpaneler

– Med hjälp av Puucomps hantverkskunnande kunde vi skapa en exklusiv och ombonad miljö med full träkänsla, säger han. De spårade och fanerade väggpanelerna ger intryck av liggande träpanel och är smidiga att montera. Även en betydande del av hotellets innertak är byggda med Puucomps paneler. – Om man sen lägger till att leveranserna fungerade oklanderligt och i utlovad tid och att samarbetet flöt utan problem så är jag mer än nöjd med valet av leverantör, avslutar Richard Tegnér.

Kvalitet, ärlighet, tillförlitlighet, effektivitet!

Puucomp i Kristinestad är en av Skandinaviens ledande tillverkare av fanerade byggskivor. Förutom att man alltid producerar högklassiga produkter så erbjuder man också helt nya och effektivare förfaranden för både order, leverans och montering. På Puucomp respekteras gamla hantverksmetoder och traditioner och de används som grund för att med hjälp av modern teknik bygga ännu bättre produkter.

– Vi älskar att utveckla nya och innovativa sätt att använda trä, säger Jari Rajamäki, försäljningschef på Puucomp. Vår produkt är alltid antingen den bästa som finns eller minst lika bra som den bästa. Ingenting lämnar vår fabrik innan vi är 100 % nöjda. Om produkten inte levereras i rätt tid, och till rätt ställe, så har vi inte uppfyllt vårt löfte till kunden.

– Att bygga upp förtroende mot våra kunder och samarbetspartners är kärnan i vårt arbete och i våra liv, avslutar han.

Kontaktpersoner

Jari Rajamäki,
Oy Puucomp Ab
Telefon: +358 10 4222 363
Mobil: +358 400 866 887
jari.rajamaki@puucomp.fi
www.puucomp.eu

Richard Tegnér Arkitekt SAR/MSA
AIX Arkitekter AB
Telefon +46 (0)8 690 2993 
richard.tegner@aix.se
www.aix.se

Sara Ek

Sara Ekdahl
Copper Hill Mountain Lodge
+46 (0)70-508 41 43
sara.ekdahl@copperhill.se
www.copperhill.se

Finska Puucomp är en av Nordens ledande leverantörer av fanerpaneler. Puucomps interiörfanerpaneler och akustiska och brandsäkra fanerpaneler är perfekta för krävande offentliga och kommersiella byggnader. Det kompletta serviceutbudet inkluderar individuell designsupport, tillverkning och installation. Puucomps produktionsanläggning är belägen i Kristinestad i Finland och de huvudsakliga marknaderna är Norden och Sankt Petersburg region i Ryssland.

Oy Puu-Component Ab, Stationsgatan 12, FI-64100 Kristinestad Tel. +358 10 4222 360, Fax +358 10 4222 370, info@puucomp.fi

www.puucomp.eu