<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Idrottsparkens metrostation

By Puucomp

Intressanta mönster

 

Genomförande som ser annorlunda ut varje gång man ser på det

 

“Temat med trädens lövverk fortsätter genom Idrottsparkens metrostation. De vita laminatlöven som är utplacerade i olika riktningar bildar en levande yta och mönster som det är intressant att se på medan man väntar på metron.” Så konstaterar arkitekten Jukka Ollikainen från Arkkitehtitoimisto HPK Oy om den vackra innerbeklädnaden som företaget designade på uppdrag av Västmetro. 

Det är sällan man får en sådan utmaning: ett imponerande konstnärligt genomförande på en central plats, dagligen synligt för tusentals passagerare. Det designade innerbeklädnadsarbetet var även utmanande att förverkliga. Vi på Puucomp har dock erfarenhet av liknande element redan från HOAS Busholmen.


Ett av Finlands största innerbeklädnadsobjekt med digiprint-teknik

Väggen och taket i Idrottsparkens metrostation består av unika bitar som bildar en levande och föränderlig yta. Ytan fortsätter från väggarna till takets som en enhetlig helhet. Tillsammans skapar de en ljus yta mot en mörk bakgrund. Helheten omfattar hela 8120 skivor!, som alla av arkitekten tilldelades en unik plats och riktning. Idrottsparkens metrostation är en av de första verkligt stora digiprint-innerbeklädnadsplatser i Finland “Med digiprint fick man ännu ett till grafiskt mönster på löven, vilket ger löven liv vid närmare beskådning.” 

 

 Metro-Urheilupuisto 634

 

Vår arkitekttjänst deltog i sökandet av en optimal lösning med innerbeklädnadsskiva för denna unika plats. Monteringen gjordes lättare bl.a. genom att färdigt märka varje skiva med en riktningspil, så att slutresultatet kunde genomföras smidigt. Testningar utfördes i samarbete med arkitekten. ”Det gjordes flera testexemplar av skivorna och både fästen och färgnyanser testades. Samarbetet med Puucomp gick bra. Slutresultatet blev precis som önskat.”

 

 

Idrottsparkens metrostation

 • Arkitekten Arkkitehtitoimisto HKP Oy /Jukka Ollikainen
 • SURF-produkter Materialet högtryckslaminat.
  Individuella digiprint-bilder på skivorna
 • SURF-tjänster
  Tekniskt och funktionellt planeringsstöd
  Förverkligande och övervakning av produktion, kvalitet och leveranslogistik
  Dokumentering och monteringsstöd

Galleri