Hyvä akustiikka luo miellyttävät puitteet

Akustoidut sisustuslevyt ja rimaratkaisut vaimentavat tai ohjaavat tilassa syntyvää ääntä ja jälkikaiuntaa. Sisätilan hyvät akustiset ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä julkisissa tiloissa: auloissa, konferenssitiloissa ja konserttisaleissa. Tällaisissa kohteissa myös designin ja akustiikan täytyy toimia yhdessä.  

Hyvän akustiikan voi kuulla, mutta se pitää myös pystyä näkemään. Lukemattomien viilutusvaihtoehtojen ansiosta Puucompin akustiikkalevyillä voidaan luoda erilaisia visuaalisia tunnelmia tilan ja tarpeen mukaan. Ja akustiikkareikien huolellisella suunnittelulla taas varmistetaan, että tila kuulostaa juuri siltä miltä pitää. 

 Alpo Halme, arkkitehti, akustiikan asiantuntija, Ph.D

Parempaa akustiikkaa erilaisiin tiloihin

Autamme löytämään vaativiinkin kohteisiin persoonallisen, akustoivan kokonaisuuden sisustuslevyineen, rimaelentteineen, reunalistoineen ja kiinnitysjärjestelmineen eli kokonaisratkaisun sinulle.  

Akustiikkaperforoinneilla voit luoda myös taidetta

  • Perforointeja on mahdollista toteuttaa yksilöllisen mallin mukaan. Näin saadaan luotua mielenkiintoisia yksityiskohtia. 
  • Yksilöllisen kuvan luominen vaatii yksityiskohtaisen mallin kuvasta sekä sopivan materiaalin valitsemista. Parhaiten kuvat tulevat esiin sopivassa valaistuksessa. 
  • Kysy lisää SURFin asiantuntijoilta, jos mietit akustiikkaperforoinnilla toteutettavaa kuva-aihetta. 

Akustiikkalevyt

  • Akustisesti ja esteettisesti korkealuokkainen lopputulos syntyy sisustuslevyillä akustiikkareikien tai -urien avulla. Reikien määrä ja muotoilu riippuu kohteen vaatimuksista. Akustiikan lisäksi reikien muodolla ja asemoinnilla voidaan luoda kiinnostavia, visuaalisia efektejä.
  • Akustiikkalevyn voit valita samoista sisäverhousmateriaaleista ja väreistä kuin tilan muutkin Puucomp sisustuslevyt. Levyjen taustalle asennettu äänenvaimennushuopa viimeistelee tilan äänimaiseman.
  • Akustiikkalevyille voidaan tulostaa myös kuva.

Katso esimerkkejä ja lataa akustiikkaperforointien pdf- ja dgw-kuvat >>Katso akustiikkaperforoinnit

Kaarevat akustiikkalevyt

Akustiikkalevyt voidaan toteuttaa myös kaarevina, kuten Harjun koululla, jossa kantaviin pilareihin piilotettiin myös kätevästi tilan ilmanvaihtoa.  Uudet, kevyet ja kangasmaiset erikoisviilut taipuvat myös hienosti pyöreissä pinnoissa ja voidaan toteuttaa myös akustiikkaperforoituina. Kysy SURF Arkkitehtipalvelun teknisiltä asiantuntijoilta sopivia ratkaisuja kaareviin pintoihin

Lue Harjun koulu case

Nanoperforointilevyt

Nanoperforoinnilla voidaan parantaa vaativien tilojen akustiikkaa lähes huomaamattomasti. Nanoperforointireiät näkyvät vain katsottaessa pintaa hyvin läheltä. Nanoreikien halkaisija on yleensä 0,5 mm ja etäisyys reiän keskeltä keskelle 2/1,75 mm. Reiät eivät mene levyn vaan pintaviilun tai laminaatin läpi. Runkolevy perforoidaan erikseen - yleensä käytetään jotain tehokasta perforointia kuten Puucompin R108, jolla voidaan parantaa vaativien tilojen akustiikkaa lähes huomaamattomasti. 


Nanoperforoitua viilua ei voi lakata, jotta nanoreiät eivät mene tukkoon. Sen sijaan pinnan kevyt öljyäminen tai vahaus on mahdollista. Levyjen kiinnitys ja asennus tapahtuvat kuten muillakin Puucomp-levyillä. Nanoreikien pienen koon vuoksi levyjen puhdistuksessa tarvitaan varovaisuutta ja huolellisuutta.

Katso esimerkkejä ja lataa akustiikkaperforointien pdf- ja dgw-kuvat >>

Katso akustiikkaperforoinnit

Akustiikkataulut ja seinäkkeet kankaasta

  • Tuo kuva osaksi sisustusta mittatilattuina tauluina tai seinäkkeinä. 
  • Korkealaatuiset tulosteet ja tyylikkäät alumiinikehykset: väreinä alumiini, musta tai valkoinen
  • Paloturvallinen kangas sekä akustiikkapaneeli, paloturvallisuusluokka B-S1,d0

Lue lisää

ArborLine rimaelementit

Rimaratkaisuilla voit muokata tilan äänimaailman sijoittamalla rimotuksia tai rimaelementtejä joko sisäkattoon tai -seiniin. Eri levyisillä, sävyisillä ja pituisilla rimoilla luot myös näyttäviä efektejä. ArborLine rimaelementeissä valmiusaste on tavallisia rimatuotteita korkeampi, mutta se ei estä yksilöllisiä toteutuksia.


Luo suuria seinäpintoja tai korostavia yksityiskohtia. ArborLine tuotteet soveltuvat erityisen hyvin julkisiin kohteisiin, joissa vaaditaan erinomaista akustiikka sekä korkeaa paloluokitusta. Rimakatoissa päästään jopa A-luokan akustiseen tasoon, joten tuotteista löytyy erinomaiset ratkaisut esimerkiksi konserttitaloihin.


ArborLine tuotteet on nopea ja helppo asentaa. Elementeissä on lisänä sisätiloihin siisti akustinen taustakangas. ArborLine Massive soveltuu myös kaareville pinnoille.

Lue lisää

Puucomp Tekninen opas

Tutustu sisäverhousten teknisiin ominaisuuksiin

Lataa Puucomp Tekninen opas. Esimerkkejä akustiikasta, levyjen kiinnityksistä sekä reunalistoista yms. Kysy lisää teknisistä ratkaisuista SURF Arkkitehtipalvelusta.

LATAA OPAS

Ota yhteyttä