<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3185439878185402&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Asianmukaiset dokumentit käytetyistä materiaaleista

Toimituksiin liitämme aina mukaan tuotteisiimme liittyvät dokumentit liitettäväksi mm. talon huoltokirjaan. Varmistamme, että ratkaisumme täyttävät vaadittavat standardit ja ovat käytännössä toteuttamiskelpoisia. Toimitammekin tuotteet ja ratkaisut dokumentoituina. Sertifikaattien lisäksi toimituksiin kuuluvat tarvittavat käsittely- ja asennusohjeet.  

Me Puucompilla varmistamme tuotteidemme ominaisuudet testaamalla ne ulkopuolisessa sertifioidussa laitoksessa, kuten Eurofins Expert Services Oy ja Työterveyslaitos.

Rakennusmateriaalin päästöluokka M1 merkintä Puucompin käyttämissä kuitukipsilevyissä.

Runkolevynä M1-päästöluokan kuitukipsilevy

Käytämme useimpien Puucomp-sisustuslevyjen runkolevynä parhaan saavutettavissa olevan eli M1-päästöluokan täyttävää Fermacell-kuitukipsilevyä.


Rakennustietosäätiön myöntämä M1-päästöluokka tarkoittaa, että kyseessä on vähäpäästöinen rakennusmateriaali. Tuotteesta huoneilmaan kulkeutuvien kemiallisten päästöjen eli emissioiden määrä on siis mahdollisimman pieni. Puucomp-levyjen päästöt testasi Työterveyslaitos.


Päästöluokitusmerkintä ei ole sisustuslevyille pakollinen. Puucompilta saat M1-testatut sisäverhousratkaisut, jotta sisäverhouksiin olisi aina käytettävissä mahdollisimman päästötön vaihtoehto.

Lue lisää sisäilman laatuun vaikuttavista Rakennustietosäätiön valvomista M1-vaatimuksista. Sertifioinneista ja tuotetestauksista voit lukea myös Surfin blogista!

 

Puucomp-viilulevyissä käytetään vain alkuperäissertifioitua puuta.

Puun alkuperäsertifiointi

Viilulevylle puun alkuperäsertifikaatti on tärkeä. Kun sisustuslevyyn voi saada satoja erilaisia puuviilupintoja, puun alkuperäasiat on hallittava. Tuntemattomista lähteistä tuleva puutuote ei kuulu vastuullisen toimijan eikä vastuullisen asiakkaan intresseihin.

 

Alkuperätodistus kiinnostaa erityisesti julkisia kohteita sekä liiketiloja rakentavia. Viilupinntoite on ympäristöä säästävä tapa käyttää eksoottisiakin puulajeja sisustuksessa. Yhdestä puukuutiometristä saadaan jopa 1000 m2 upeaa viilupintaa. Puucomp levyissä käytetyt puuviilut ovat aina alkuperäsertifioituja.

CE-merkin logo puuviilujen päällä.

CE-merkityt sisäverhouslevyt

Euroopassa saa myydä vain CE-merkittyjä rakennustuotteita. CE-standardin täyttäminen ja merkintä ovat valmistajan vastuulla. Merkinnän tarkoitus on helpottaa eri maissa valmistettujen tuotteiden vertaamista toisiinsa.


Puucompin sisustuslevyihin tehdään CE-merkinnät voimassa olevien vaatimusten ja standardien mukaisesti. Tilauskohtainen CE-merkintä näkyy pakkauksen tuotetarrasta, lisäksi jokaisesta CE-merkitystä tilauksesta lähetämme suoritustasoilmoituksen. Tällä käytännöllä voimme taata, että levymme täyttävät laatuvaatimukset.


Käytämme CE-merkintää levyissä joiden vaatimukset on annettu standardissa EN 13986:2004. Standardin mukaan pinnoitetut MDF-, vaneri- sekä lastulevyt kuuluvat sen piiriin, kun taas pinnoitetulle kuitukipsilevylle ei löydy harmonisoitua tuotestandardia eikä eurooppalaista teknistä hyväksyntää.


Lue lisää rakennustuotteiden CE-merkinnästä Ympäristöministeriön sivuilta. Sertifioinneista ja tuotetestauksista voit lukea myös Surfin blogista!

Paloturvallisia puurimoja lähikuvassa.

Pintaratkaisujen paloturvaluokat

SURFilta löydät paloturvan osalta soveltuvimmat ratkaisut eri kohteisiin - myös aivan korkeimpiin A2-luokan paloturvavaatimuksiin saakka. Lue lisää paloturva-sivulta.

Lue lisää

 

Puucomp Tekninen opas

Tutustu sisäverhousten teknisiin ominaisuuksiin

Lataa Puucomp Tekninen opas. Esimerkkejä akustiikasta, levyjen kiinnityksistä sekä reunalistoista yms. Kysy lisää teknisistä ratkaisuista SURF Arkkitehtipalvelusta.

LATAA OPAS

Ota yhteyttä